Uudet julkaisut ovat ilmestyneet!

 

Lounais-Hämeen Kotiseutuyhdistyksen vuosikirja 91 – 2022 sekä vuoden 2023 seinäkalenteri 

Vuosikirja 

Uuden vuosikirjan kirjoittajina ovat Camilla Pulkkinen ja Keijo Aho. Pulkkinen kertoo Forssassa työskennelleestä ”wieniläisestä mallineidistä” Charlotte Handlista, joka oli Finlayson-Forssa Oy:n painomallisuunnittelijana vuosina 1938­­–1944. Hänestä on tiedetty varsin vähän, vaikka hänellä oli huomattava merkitys Forssan tehtaitten painokankaiden suunnittelijana. Artikkelissa paneudutaan laajasti myös Handlin taustaan ja juutalaiseen sukuun, jonka vuoksi hänen tiensä johti Itävallasta turvaan Forssaan. 

Keijo Aho on tutkinut Kiipun kylälle 1750-luvun puolessa välissä ilmestyneen monitaitoisen Matti Yrjönpojan mysteeriä, ja selvittänyt eri lähteistä hänen sukunsa monimutkaisia vaiheita, joita hän kuvaa kirjoituksessaan. Artikkeleiden lisäksi vuosikirjassa on Lounais-Hämeen kotiseutu- ja kulttuuriyhdistysten toimintakertomukset.

Hinta 17,00 €

Vuosikirja sisältyy etuna kotiseutuyhdistyksen jäsenten jäsenmaksuun. Jäsenet voivat noutaa sen veloituksetta Forssan museosta.  

 

Seinäkalenteri 2023

Lounais-Hämeen Kotiseutuyhdistys täyttää ensi vuonna 100 vuotta, ja sen kunniaksi julkaistaan seinäkalenteri, johon on valikoitu vanhoja, nostalgisia valokuvia Forssasta, Tammelasta, Jokioisilta, Urjalasta, Ypäjältä, Koijärveltä, Humppilasta  ja Somerolta. Kalenteri on myynnissä Forssan museolla, Forssan Suomalaisessa kirjakaupassa, Somerkirjassa Somerolla sekä Kirjakaarinassa Urjalassa. Kalenteria voi myös tilata kotiseutuyhdistyksen kotisivujen kautta.

Hinta 15,90

Kotiseutuyhdistyksen jäsenet saavat hinnasta 20% alennuksen.