Jouko Aaltonen Brander-salissa 16.3.23

 

Lounais-Hämeen Kotiseutuyhdistyksen j100-vuotisuhlavuoden esitelmäsarjassa on seuraavana vuorossa taiteiden tohtori, dokumenttielokuvien ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Jouko Aaltonen Isänsä, professori Esko Aaltosen myötä Jouko Aaltosella on juuret Lounais-Hämeessä. 

Hän on väitellyt taiteiden tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta elokuva- ja lavastustaiteen osastolta vuonna 2006. Hänellä on monipuolinen kokemus elokuva- ja videoalalta ohjaajana, tuottajana, leikkaajana ja käsikirjoittajana. Vuodesta 1990 Aaltonen on ollut Illume Oy:n ohjaaja-tuottaja.

Hän on ohjannut toistakymmentä dokumenttielokuvaa, joista muistetaan erityisesti palkittu Kenen joukoissa seisot vuodelta 2006, Taigan kansalaisia (yhdessä Heimo Lappalaisen kanssa), Rummun ja Buddhan välissä ja Lauluja utopiasta 2017 (yhdessä Peter von Baghin kanssa). Hänen uusin dokumenttielokuvansa on tänä vuonna ilmestynyt Miten korjata maailma.

 

Jouko Aaltosen esitelmä Esko Aaltonen 1930-luvun kulttuurin kentillä kuullaan torstaina 16.3. klo 18, Forssan kirjaston Brander-salissa.